076 521 28 60

Tips voor de
Fotoshoot

Met deze tips bereid je je goed voor op de fotoshoot
TIP 1: HEB ER LOL IN!

TIP 1: HEB ER LOL IN!

Veel mensen kijken op tegen een fotosessie omdat ze niet gewend zijn in het middelpunt van de aandacht te staan. De fotograaf zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen, maar wanneer je zelf de knop kunt omdraaien en de schaamte naast je neer kunt leggen dan is de foto al voor 80% geslaagd! Lukt dat niet, dan is de fotograaf er om je te helpen!

TIP 2: KLEDINGKEUZE

TIP 2: KLEDINGKEUZE

De kleding die je aantrekt tijdens de fotoshoot is natuurlijk van belang voor het resultaat van de uiteindelijke foto. Belangrijkste hierbij is dat je je goed voelt in de kleding die je aan hebt. Het mag best wat netter zijn dan je dagelijkse kleding, maar het moet wel bij je passen. Wanneer je met een groep op de foto gaat is het vooral belangrijk dat de kleding op elkaar afgestemd is. Dit betekend niet dat íedereen bijv. een witte blouse aan doet, maar denk vooral in tinten.

Niet alle kleding komt even goed over op de foto, hieronder een aantal don’ts :

  • Witte kleding  dit haalt de aandacht weg van je gezicht en maakt veel mensen bleek
  • Zwarte kleding maakt ook vaak bleek én je ziet elk stofje
  • Hoge kraag dit kan je een korte nek geven
  • Strepen of motiefjes maken de foto erg druk en haalt ook de aandacht weg van je gezicht
  • Grote oorbellen of sieraden bij het gezicht  deze kunnen de aandacht afleiden. Het gaat immers om jou!
  • Laag decolleté of lage hals Afhankelijk van de uitsnede van de foto, kan dit je erg bloot maken. Mooi in het écht, maar komt minder sterk over op een foto
  • Schoudervulling  Zeker bij profielfotografie geeft dit een onnatuurlijke uitstraling. We willen je zo natuurlijk en écht mogelijk fotograferen

Denk wel altijd na over het doel van de foto, er is altijd wel een uitzondering op de regel. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan een professional en breng altijd meerdere setjes kleding mee naar een fotoshoot.

Tip 3: Make-up en accesoires

Tip 3: Make-up en accesoires

Ben je zelf niet erg bedreven met make-up, dan is het verstandig om een professionele visagiste in te huren. Bespreek vooraf met de visagiste welk resultaat je wilt en wat voor type foto je laat maken. De make-up wordt voor iedere type fotoshoot namelijk anders aangebracht. 
Goede visagisten bespreken voorafgaand aan de fotoshoot hoe je in het dagelijks leven je make-up draagt en en zal daar niet te veel van afwijken. Ze past haar visagie aan op je kleding, haarkleur, ogen en huid tint. Wanneer je geen gebruik maakt van een professionele visagiste raden wij aan voorzichtig te zijn met zware make-up. De camera zal namelijk alle make-up die je draagt accentueren en mascara of eyeliner kan dus dikker overkomen op de foto dan in werkelijkheid. Vermijd ook make-up met glitters. Deze kunnen het licht van de lampen reflecteren en dit komt niet ten goede op een foto. Heb je toevallig een slechte nacht gehad of uitgerekend die dag een pukkeltje midden op je neus, dan lossen wij dit voor je op met onze digitale bewerking achteraf.

Tip 4: Kapsel

Tip 4: Kapsel

Je haar is net zo belangrijk als je kleding keuze. Veel mensen zijn geneigd om vlak voor een fotoshoot naar de kapper te gaan. Als je een kort kapsel hebt, is het beter om hooguit 1 week van te voren naar de kapper te gaan omdat je dit anders ziet op de foto.

Als je lang haar hebt zorg dat je je kapsel draagt zoals je dat altijd doet. Dit zorgt voor herkenning en hierbij voel je je ook het meest op je gemak. Wil je je haar graag los dragen op de foto, stop het haar aan één zijde achter je oor. Dit zorgt voor een meer open uitstraling van je gezicht. Je kan ook je lange haar aan één zijde over je schouder dragen. Dit heeft hetzelfde effect als achter het oor stoppen.

Draag je je haar vaak in een paardenstaart of strak naar achteren, dan is het handig om op de foto wel die staart of knot te tonen. Dit verteld wat over jezelf en maakt je tevens minder streng in uitstraling.

Tip 5: Brillen

Tip 5: Brillen

Wanneer je altijd een bril draagt, dan is het logisch deze ook tijdens de fotoshoot op te zetten. Een bril hoort immers bij jou en zorgt voor herkenbaarheid. Houd er wel rekening mee dat sommige brillen kunnen spiegelen, neem daarom altijd een reservebril mee wanneer je een profielfoto laat maken. Mocht je geen extra bril hebben of wil je persé met een bepaalde bril op de foto? Dan heeft de fotograaf vaak wel een oplossing tijdens de fotoshoot of kan de spiegeling achteraf verwijderd worden in photoshop.

Tip 6: Zongebruinde huid

Tip 6: Zongebruinde huid

Een kleurtje is natuurlijk altijd mooi wanneer je op de foto gaat. Maar let er op dat je de dagen voor de fotoshoot niet te lang in de zon of onder de zonnebank ligt. Bruin is mooi, maar rood staat niemand...

Op zoek naar Profielfoto Tips?

Op zoek naar Profielfoto Tips?

Ben je op zoek voor tips voor jouw LinkedIn foto of profielfoto voor je CV of website en wil je niets aan het toeval overlaten? We hebben voor deze type fotoshoot maar liefst 11 tips op een rij gezet voor je!

Lees hier de LinkedIn profielfoto tips