076 521 28 60

CHARISMA COACHING

fotogeniek zijn kun je leren

Bij charismacoaching is alles erop gericht om je te laten ontspannen en in een zo hoog mogelijke staat van charisma te brengen. Want met charisma ben je vanzelf fotogeniek.

  • DISC
  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Mindfulness
  • Positieve Psychologie
CHARISMA
COACHING

Oefenen, vallen en weer opstaan

Over fotogeniek zijn en charisma denken veel mensen hetzelfde: "je hebt het of je hebt het niet". 

Maar dat veel mensen dit denken, betekent niet dat dit wáár is. Integendeel! Net zoals je kunt leren fietsen, kun je leren om charismatisch en fotogeniek te zijn. Het is een kwestie van oefening en de juiste coaching. Ga maar na: hoe heb je leren fietsen? Door te oefenen, te vallen en weer op te staan. Dit alles met de juiste coaching van je ouders. 

Veel mensen trekken bij hun eerste mislukte foto de (verkeerde!) conclusie dat ze niet fotogeniek zijn. Ze oefenen, vallen, maar staan niet meer op. Met coaching helpen we je weer op te staan en krachtiger op de foto te staan dan je voor mogelijk hield. Ja, JIJ. 

Oefenen, vallen en weer opstaan

Coachingstechnieken & werkwijze

HET DISC MODEL

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw communicatiestijl heeft portretfotograaf Wijnand Geuze zich verdiept in DISC. DISC is een model voor persoonlijkheidsanalyse dat inzicht geeft in persoonlijkheid, gedrag en communicatie. Iedereen is natuurlijk uniek, maar dit herken je vast: met de één zit je binnen no-time te kletsen over vanalles en nogwat, maar met de ander is het gesprek zo levendig is als een dode gnoe. Jullie matchen niet. Dit heeft alles te maken met communicatiestijlen; iedereen heeft een voorkeursstijl.

DISC deelt mensen globaal in in vier stijlen: ‘Dominant’, ‘Invloedrijk’, ‘Stabiel’ en ‘Consciëntieus’. Ook wel ‘Rood’, ‘Geel’, ‘Groen’ en ‘Blauw’ genoemd. Niks is beter of slechter, maar gewoon anders. Wanneer Wijnand merkt dat jij een voorkeur hebt voor bijvoorbeeld ‘groene’ communicatie, zal hij geen goede foto’s maken als hij je ‘rode’ aanwijzingen geeft. Wijnand sluit aan bij jouw communicatiestijl. Dit zorgt voor de beste coaching, de beste foto’s én een gezellige fotoshoot.

Boek direct jouw fotosessie
Coachingstechnieken & werkwijze

NEURO LINGUÏSTISCH PROGRAMMEREN (NLP)

Als gecertificeerd NLP-coach gebruikt Wijnand veel technieken uit het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Dit is een vorm van coaching waarbij ervan uit wordt gegaan dat ieder persoon op een specifieke manier informatie verwerkt. Iedereen heeft een ‘optimal learning zone’: een bepaalde manier waarop hij of zij het makkelijkst nieuwe dingen leert. 

Tijdens een fotosessie is het voor Wijnand súper handig om te weten hoe jij leert, zodat hij hierop kan inspelen ("fotogeniek zijn kun je leren", weet je nog?). Hij gebruikt een combinatie van verschillende NLP-technieken om je te laten ontspannen en zelfvertrouwen bij je op te roepen. Zo werkt hij bijvoorbeeld met ademhalingsoefeningen, lichaamshouding en visualisaties. Wijnand sluit zijn coaching op jou aan, zodat je jezelf kunt zijn en hij écht authentieke portretfoto’s van je kan maken.

MINDFULNESS

Spanning, stress, onzekerheid, negatieve overtuigingen over hoe 'foto-ON-geniek' je bent... het kan allemaal naar boven komen als je je laat fotograferen. Spanning is natuurlijk super vervelend, maar ook heel normaal. Het gros van de mensen heeft hier last van.

Als je het erg spannend vind om op de foto te gaan kan Wijnand tijdens zijn coaching gebruik maken van oefeningen uit mindfulness. Mindfulness helpt je om stress en piekergedachten te herkennen, maar je er niet door te laten meeslepen. Mindfulness helpt je om meer in het moment te zijn. Het zorgt voor meer ontspanning. Dit voelt fijn, zorgt voor meer zelfvertrouwen én het zorgt voor de beste foto's. 

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

De positieve psychologie gaat ervan uit dat iedereen bepaalde kwaliteiten bezit en zich het best voelt wanneer deze kwaliteiten tot hun recht komen. Tijdens workshops en fotoshoots maakt Wijnand veel gebruik ideeën uit de positieve psychologie. Hij kijkt naar wie jij bent als persoon en jullie overleggen over wat je wilt uitstralen. Samen kijken jullie naar jouw talenten en kernwaarden en hoe je die het best kunt overbrengen op de foto. Hoe je jouw kwaliteiten laat zien tijdens het poseren hoef je niet te weten, dit leert Wijnand je. Wel is het belangrijk dat je weet wát je wilt uitstralen.

Weten wat je wilt is namelijk essentieel om daadwerkelijk te krijgen wat je wilt.

Boek direct jouw fotoshoot
MEER DAN 100 5-STERREN RECENSIES OP GOOGLE ★★★★★

laat je ook coachen

Kies jouw fotosessie
Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory