076 521 28 60

VRAAG & ANTWOORD

Hieronder vind je de meest gestelde vragen én antwoorden. You're welcome :) 

VRAAG & ANTWOORD

PORTRETFOTO’S, UITSTRALING & COACHING

Waarom zeggen mensen dat ik ‘jong’ lijk op foto’s?
Dat mensen je op foto's jonger inschatten dan je bent kan verschillende redenen hebben. Wat vaak de oorzaak is, is een onzekere uitstraling op de foto. Als je op foto’s jonger overkomt dan in het echt, laat je blijkbaar niet de kracht en volwassenheid zien die je in het dagelijks leven wél laat zien. Jonger lijk je vooral op foto's zonder coaching zoals pasfoto's of foto's waarbij je je niet helemaal zeker van jezelf voelde toen de foto werd gemaakt. Een goede fotograaf coacht je naar een krachtige, volwassen uitstraling toe die bij je past.

Moet ik lachen op een profielfoto?
Wel of niet lachen is niet zozeer de vraag. Het gaat bij een goede profielfoto om een zelfverzekerde en toegankelijke uitstraling. Een lach kan hierbij helpen, maar alleen wanneer hij oprecht en open is. Een geforceerde lach heeft namelijk een averechts effect. Lees tip 5 van de 11 Tips voor een Perfecte Profielfoto als je meer wilt weten over lachen op een profielfoto.

Wat betekent het om ‘intens’ op de foto te staan?
‘Intens’ op de foto staan houdt in dat je oprechte focus uitstraalt. Dat wanneer mensen jouw foto bekijken ze zich aangekeken voelen, dat ze voelen dat je aandacht voor ze hebt. Dat je er bént, zelfverzekerd en ontspannen. Bij het maken van een ‘intense’ foto is coaching essentieel. Het draait om rust, zelfvertrouwen en focus. Een goede fotograaf coacht je hiernaartoe.

Wat moet ik verstaan onder ‘coaching’?
Voorafgaand aan de shoot bespreek je wat je wilt uitstralen. Als je het lastig vindt om te poseren, leert fotograaf Wijnand Geuze je wat wel en niet werkt voor de camera. Zo kan hij houdingen en gezichtsuitdrukkingen voordoen, zodat je duidelijk ziet welke lichaamstaal werkt en welke niet. Wanneer je het erg spannend vindt om op de foto te gaan gebruikt Wijnand tijdens de shoot ademhalingsoefeningen of visualisatietechnieken om je te laten ontspannen. De coachingstechnieken die hij gebruikt zijn een combinatie van DISC, communicatietechnieken, positieve psychologie, mindfulness en NLP. Bij charisma coaching focust Wijnand zich op het oproepen van de drie essentiële aspecten van charisma: zelfvertrouwen, toegankelijkheid en oprechte focus. Lees hier meer over Wijnands coaching.

Boek direct jouw fotosessie
PORTRETFOTO’S, UITSTRALING & COACHING

VÓÓR DE FOTOSHOOT

Hoe kan ik me voorbereiden op de fotoshoot?
Wanneer je een shoot reserveert krijg je een persoonlijk online intakeformulier gemaild. Dit formulier laat je nadenken over je uitstraling en is een goede voorbereiding voor zowel jouzelf als voor Wijnand. Daarnaast kun je kijken naar de 11 tips voor de perfecte LinkedIn profielfoto. Bij exclusieve shoots zoals de Branding Sessie en de Coaching Sessie bespreek je voorafgaand aan de shoot uitgebreid met Wijnand jouw gewenste uitstraling en hoe jullie dit optimaal kunnen vangen in beeld. 

Ik heb een fotoshoot geboekt. Waar moet ik rekening mee houden?
Houd rekening met het volgende: het weer, kleding, kapsel, accessoires, make-up en tijd.
Ook al heb je een fotoshoot binnen in de fotostudio, je wilt natuurlijk niet met natgeregend haar en uitgelopen make-up op de foto (mocht dit toch gebeuren, geen paniek: er zijn een föhn en haarlak in de studio). Neem voor de zekerheid wat make-up mee, zodat je kan bijwerken. Voor kleding geldt de standaard regel: neem altijd een extra set mee. Lees hier meer tips over kleding, kapsel en uiterlijke verschijning.
Als laatste tip: plan ruim de tijd in je agenda. Een fotoshoot kán korter duren dan de aangegeven tijd, maar een gejaagd gevoel tijdens een fotoshoot komt het resultaat niet ten goede. Mocht je een strakke planning hebben, geeft dit vooraf duidelijk aan bij de fotograaf.

Moet ik professionele visagie bijboeken?
Visagie is geen must, je kunt natuurlijk zelf zorgen voor je make-up. Wil je net dat beetje extra’s creëren en zéker weten dat de make-up er op de foto goed uitziet? Dan is professionele visagie aan te raden. De professionele visagistes van LINK Fotografie zijn gespecialiseerd in make-up voor fotografie, dit is namelijk een vak apart. 

Wat voor kleding moet ik aan?
Bij een portretfoto gaat het om de persoon, niet om de kleding. Zorg er dus voor dat kleding niet de aandacht afleidt van het gezicht. Dit betekent geen drukke motiefjes of schreeuwerige kleuren. Wees bescheiden met accessoires en (voor de dames) let op het decolleté. Bekijk Tip 6 voor een aantal belangrijke do’s en don’ts m.b.t. kleding. Verder is het altijd handig om een extra set kleding mee te nemen (met uitzondering van profielfotodagen).

boek direct jouw fotosessie
 VÓÓR DE FOTOSHOOT

(TIJDENS) DE FOTOSHOOT

Wat kan ik verwachten van een Charisma Fotosessie?
Dat fotograaf Wijnand Geuze met persoonlijke aandacht voor jou én met aandacht voor kwaliteit krachtige portretten van je maakt. De kracht van LINK Fotografie ligt in coaching. Dit zal je merken door de intensiteit van een fotoshoot; alles is gericht op het oproepen van charisma en een authentieke uitstraling. Wijnand stopt pas wanneer je écht blij bent met het resultaat en wanneer de foto's laten zien wat jij wilt uitdragen. Tijdens de fotoshoot wordt de tijd genomen om resultaten te bekijken, te bespreken wat je wilt uitstralen en de beste foto’s te selecteren. De gekozen foto’s worden professioneel bewerkt en geleverd in het juiste formaat en hoge kwaliteit.

Wat voegen de Charisma Sessie en Coaching Sessie toe, bovenop de LinkedIn Profielfotodagen?
Bij de Charisma- en Coaching Sessie is er meer tijd voor overleg, ontspanning en persoonlijke coaching dan bij de LinkedIn Profielfotodagen.
Bij de Charisma Sessie krijg je naast meer foto's ook meer persoonlijke coaching, specifiek gericht op het oproepen van charisma, simpelweg omdat hier meer tijd voor is. Meer tijd betekent meer coaching, en meer coaching betekent een nóg charismatischere uitstraling.
Tijdens de Coaching Sessie ligt de nadruk op het overwinnen van onzekerheid en spanning. Er is nog meer tijd dan bij de Charisma Sessie voor coaching en overleg. Kort door de bocht zorgt meer tijd voor meer ontspanning, met een betere kwaliteit portretten als gevolg.

Hoeveel foto’s worden er gemaakt tijdens een fotosessie? 
Dit verschilt per persoon. De een heeft zijn perfecte foto te pakken binnen de eerste 15 minuten, de ander heeft meer tijd en coaching nodig of wil simpelweg nóg meer uit een shoot halen. Tijdens de Profielfotodagen kiezen jullie samen één profielfoto die professioneel bewerkt wordt. Bij de Charisma Sessie en de Coaching Sessie kun je de drie beste portretten uitkiezen om professioneel te laten bewerken. Uiteraard kun je ook meer foto's bijbestellen. 

Boek direct jouw fotosessie
(TIJDENS) DE FOTOSHOOT

NÁ DE FOTOSHOOT

Worden de foto’s bewerkt?
Ja. Elke foto krijgt een professionele nabewerking. De kleuren worden mooi in balans gebracht en een pukkeltje wordt weggewerkt. Dit gebeurt subtiel: geen overdreven Photoshop kunsten. De belichting en kleuren moeten je uitstraling verstérken, niet veranderen. 

Kan ik de foto’s vrij gebruiken?
Jazeker, de foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken.

Wat als mijn partner mijn profielfoto niet mooi vindt?
Vrienden en geliefden hebben een ander beeld van je dan zakelijke contacten dat hebben. Wanneer je zeker wilt weten dat je profielfoto jouw zakelijke indruk versterkt, laat hem dan niet beoordelen door vrienden of je partner, maar door onbekenden. Je kunt je foto objectief door meerdere onbekenden laten beoordelen op een website zoals zoals Photofeeler.

Boek direct jouw fotosessie
NÁ DE FOTOSHOOT

HET KIEZEN VAN EEN FOTOSHOOT

Welke fotoshoot past bij mij?
Wil je een professionele profielfoto voor LinkedIn en je cv? Schrijf je dan in voor één van de LinkedIn Profielfotodagen of - als je meer tijd, coaching en foto's wilt - de Charisma Fotosessie. Bij de Charisma Sessie ligt de nadruk op het maken van hoogwaardige portretten met jouw meest charismatische uitstraling. Vind je het spannend om op de foto te gaan? Dan is de Coaching Fotosessie aan te raden. Tijdens deze fotoshoot wordt ruim de tijd genomen om je te laten ontspannen en naar het beste resultaat toe te coachen. 

Ben je ondernemer en wil je foto’s laten maken voor je website of social media? Wil je werken aan je personal branding? Dan is de Branding Sessie ideaal. 

Kan ik mijn medewerkers op de foto laten zetten?
Natuurlijk! Als je in korte tijd veel werknemers op de foto wilt laten zetten organiseert LINK Fotografie een profielfotodag op locatie

Wil je krachtige portretten van bijvoorbeeld managementteams of directie? Boek dan de Expert Fotosessie. Tijdens deze fotoshoot neemt fotograaf Wijnand Geuze ruim de tijd om jullie naar het beste resultaat toe te coachen.

Wat is het verschil tussen een fotoshoot in de studio en op locatie?
In het uiteindelijke resultaat is er geen verschil te zien. Met de mobiele fotostudio worden foto’s van even goede kwaliteit gemaakt als in de studio. De werkwijze op locatie is ook hetzelfde. Het enige wat anders ervaren kan worden zijn de omgevingsinvloeden. In de fotostudio is het rustig en heb je één-op-één contact met de fotograaf. Op locatie kunnen er omstanders of collega’s zijn die aanwezig zijn bij de fotoshoot.

Ik wil veel mensen op de foto laten zetten, kom je ook op locatie?
Zeker! Kies jouw fotoshoot op de pagina Portretfoto voor Bedrijven.

Boek direct jouw fotosessie
HET KIEZEN VAN EEN FOTOSHOOT

DE FOTOSTUDIO’S

Waar is de fotostudio?
Fotostudio Breda: Spinveld 22
Fotostudio Utrecht: Computerweg 22 (langs de A2)

Zijn er parkeerplaatsen bij de fotostudio?
Ja. Bij de fotostudio in Breda kun je gratis, voor de deur parkeren. Ook bij de fotostudio in Utrecht kun je gratis parkeren. Normaal gesproken kost dit 5 euro, maar die krijg je van ons! 

Kan ik me omkleden in de fotostudio?
Ja. Je kunt je in privacy omkleden voor de fotoshoot in een andere ruimte.

Is er een toilet aanwezig in de fotostudio?
Natuurlijk! ‘Ontspannen op de foto’ en ‘een volle blaas’ gaan vaak niet zo goed samen… ;)

Boek direct jouw fotosessie
DE FOTOSTUDIO’S
Meer vragen? Leuk dat je zo nieuwsgierig bent :-)

We helpen je graag!

neem contact op