076 521 28 60

De meest gestelde vragen

Praktische en handige vragen beantwoord voor je geboekte fotoshoot.

 De meest gestelde vragen

PRAKTISCHE VRAGEN OVER DE FOTOSHOOT

Ik heb een fotoshoot geboekt, waar moet ik rekening mee houden?
Houd rekening met de volgende zaken: het weer, kleding, kapsel, accessoires en tijd.
Ook al heb je een fotoshoot binnen in onze fotostudio, je wilt niet met doorregend haar op je portretfoto. (Overigens hebben we wel een föhn ter beschikking voor noodgevallen.) Voor kleding geldt een standaard regel; neem altijd een extra set mee.  Lees hier meer tips over je kleding, kapsel en uiterlijke verschijning.
Als laatste tip, neem ruim tijd in je agenda. Houdt ten minste een uur vrij voor de meeste type fotoshoots. Het kan korter duren, maar een gejaagd gevoel tijdens een fotoshoot komt niet ten goede van het resultaat. Mocht je een strakke planning hebben, geef dit duidelijk aan bij de fotograaf.

 

Praktische vragen over onze fotostudio

Waar is jullie fotostudio?
Onze fotostudio is gelegen aan Spinveld 22 te Breda
Je kan ons bereiken per email of telefoon op 076 - 52128 60

Kan ik parkeren bij jullie fotostudio?
Ja, onze fotostudio heeft aan beide zijdes genoeg parkeergelegenheid. Aan de linkerzijde zijn gedeelde parkeerplaatsen met onze buren. Aan de rechterzijde vind je als je een klein stukje door rijd aan de rechterkant een parkeerplaats met voldoende plek voor jou en je familie.

Is er een toilet aanwezig in jullie studio?
Ja we beschikken over een toilet op begane grond.

Kan ik me omkleden in jullie fotostudio?
Onze ontvangstruimte en fotostudio zijn aparte ruimtes. Je kan dus in privacy je omkleden voor de fotoshoot.
Kijk anders eens rond in onze studio.

Is mijn hond of huisdier ook welkom in jullie studio?
Ja absoluut. Graag horen we wel van te voren met welk genootschap we te maken hebben. 

Profielfotografie, hoe wat en waarom.

Wat kan ik verwachten van een profielfotoshoot?
Dat we met persoonlijke aandacht voor jou én met aandacht voor kwaliteit een krachtig portret van je maken voor je LinkedIn profiel of cv. Voorafgaand aan de fotoshoot bespreek je namelijk samen met de fotograaf wat je wilt laten zien met jouw profielfoto. Onze kracht ligt in de persoonlijke coaching en dat zal je merken door de intensiteit van een fotoshoot.  Ook wordt tijdens de fotoshoot uitgebreid de tijd genomen om de resultaten te bekijken en de beste foto’s te selecteren. De gekozen foto's worden professioneel bewerkt en aangeleverd in het juiste formaat, geschikt voor LinkedIn
of website. 

Heb je tips ter voorbereiding voor de portretfoto die ik laat maken?
Absoluut. We hebben maar liefst 11 tips voor je op op een rij gezet die je moeten helpen bij het laten maken van jouw profielfoto.

Hoeveel foto's maak je tijdens een profielfotoshoot?
We nemen uitgebreid de tijd voor een profielfotoshoot en gaan door totdat we beiden tevreden zijn. Soms behalen we het optimale resultaat al in 15 minuten en soms geloven we dat er nóg meer uit te halen is en schieten zo nog 30 foto's extra de 15 minuten daarna. We selecteren de beste portretfoto's tijdens de fotoshoot of als je het prettig is achteraf, zodat je deze online op een digitaal portaal kan bekijken.

Wat is het verschil tussen een profielfotoshoot in de studio en op locatie?
In het uiteindelijke resultaat is er geen verschil, want onze mobiele fotostudio is van dezelfde kwaliteit als deze in de studio staat. Onze werkwijze verschilt ook niet met die in de studio, mits je uiteraard dezefde type shoot boekt. Het enige wat voor jou anders ervaren kan worden is de omgevingsfactoren. In onze fotostudio heb je rust en ben je één-op-één met de fotograaf. Op locatie hebben we geen invloed op omstanders of collega's die aanwezig zijn bij de fotoshoot. 

Hoe vind ik een goede fotograaf?

Een goede fotograaf vinden waar je vertrouwen in hebt is belangrijk. Sterker nog, vertrouwen hebben ís het belangrijkste. Vertrouwen is een sociaal mechanisme die onzekerheid reduceert. Als je vertrouwen hebt in je fotograaf, ben je minder onzeker wat ten goede komt bij het laten maken van een portretfoto. 

Vertrouwen en samenwerking
Een klik met een fotograaf heb je doordat hij je begrijpt. Bespreek daarom uitgebreid wat je verwacht van je foto's. Stel vragen over zijn aanpak en methode. Lees recensies op b.v. google of facebook. Vertrouwen krijg je onder andere ook door te weten dat hij over voldoende vakkunde beschikt en zijn portfolio toereikend genoeg is. Maak een afspraak met een fotograaf om dingen door te spreken en de fotostudio te bekijken. Dit geeft je hoogst waarschijnlijk een goede indruk en eventueel het gewenste vertrouwen in jullie samenwerking.

Schoenmaker blijf bij je leest. 
Is het wel eens voorgekomen als je uit eten ging in een restaurant dat je het voorgerecht niks vond en het toetje absoluut fenomenaal? Net als ieder vakgebied heeft een kok ook zijn specialisme; desserts in dit geval.
Het mooie is dat je bij fotografie van te voren een fotograaf kan uitzoeken op zijn specialisme zodat je weet wat je voorgeschoteld krijgt. Een natuurfotograaf die de meest prachtige outdoor-stillevens fotografeert is een heel ander type fotograaf dan degene die portretfoto's in de studio schiet. De gouden regel is in principe: Als de fotograaf geen foto's heeft van hetgeen jij naar op zoek bent, is het waarschijnlijk ook niet de beste match. 

Laat budget geen beslissende factor zijn.
Hoewel iedereen tegenwoordig kan fotograferen, blijft fotografie nog steeds een ambacht. Het is meer dan alleen maar de juiste camera instellingen die een fotograaf leert op een opleiding. Net als autorijden leer je écht te fotograferen met de jaren. Resumé; als je een professioneel resultaat wilt, huur dan ook een professional in! Ter beeldvorming; Een normaal uurtarief van een professioneel fotograaf begint bij €100,- per uur. Dit kan oplopen tot wel €250,- afhankelijk van de expertise van de fotograaf.